Bahar Alerjisine Dikkat
Baharın gelmesiyle ortaya çıkan ağaç, çim ve saman...
Lazerle akupunktur tedavisi yöntemiyle sivilceden migrene, bel fıtığından ülsere, sigara bağımlılığından depresyona bir çok hastalık tedavi ediliyor.
15 Kasım— Akupunktur Polikliniği Sorumlusu Dr. Hüseyin Arslan, bazı hastalıkların tedavisinde veya hastanın tercihi doğrultusunda iğne yerine lazer kullanılarak akupunktur yapıldığını belirtti. Bu yöntemle, vücutta belirlenen iğne batırılarak uyarı yapılacak noktaya, lazerle uyarı verildiğini söyleyen Arslan, lazerle akupunktur sağlayan cihazın, özellikle ağrı tedavisinde çok etkili olduğunu ifade etti.
Bu yöntemin, eklem ağrıları, migren, yara yeri ağrıları, tümör ağrıları, kapanmayan yaralar, bel, boyun fıtıkları gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığını anlatan Arslan, ışıkla yumuşak terapi sağlayan bu cihaz sayesinde hastanın iğnenin vereceği rahatsızlıklardan kurtarıldığını ifade etti. Arslan, bu yöntemin, iğneden korkan çocuklar için daha avantajlı olacağını da dile getirerek, cihazın, çocuklarda da ağrı, kilo gibi sorunların yanı sıra gece işemeleri tedavisinde etkili olduğunu ve herhangi bir yan etkisi bulunmadığını vurguladı.
Acısız akupunktur sağlayan cihazın, iki ayrı dalga boyunu aynı anda yaydığını, bu nedenle iyileştirme oranının çok yüksek olduğunu kaydeden Arslan, cihazda hastalıklara göre ayrı frekans sistemi bulunduğunu, hastalığın durumuna göre frekans dağılımının ayarlandığını dile getirdi.
İsviçre’den ithal edilen cihazdaki frekans ayarlamalarına göre, eklem, omuz kol ağrıları, fıtık tedavilerinin yanı sıra sigara bağımlılığı tedavisinden zayıflamaya, ülser yaraları, kapanmayan yaralara kadar birçok hastalığın tedavi edildiğini anlattı.Lazerle akupunkturun, depresyon tedavisinde de kullanıldığını, belirten Arslan, cihazla mutluluk hormonu “endorfin” salgısının yapılabildiğini belirtti.
Hüseyin Arslan, lazerle tedavinin, tamamen ağrısız olması ve başka yöntemlerle sonuç alınamayan hastalıkları birkaç seansta tedavi etmesi nedeniyle ilgi gördüğünü ifade etti. Zayıflama veya bağımlılık hastalarında özel başlık takılarak, hastanın kulak ve beyninde daha önce tespit edilen noktalara 5 dakika, daha sonra vücutta belli bölgelere 15 dakika ışın verildiğini söyleyen Arslan, ışınla tedavinin hiçbir yan etkisi olmadığını, yalnızca göze zarar vermemesi için özel gözlük kullanıldığını ifade etti.
Lazer ışınıyla tedavi olan, 20 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı çeken Fehmiye Dikmen adlı hasta, hastalığının çok ilerlediğini, yürüyemez hale geldiğini anlattı. Lazer tedavisine başladığını, şu an 9. seansını aldığını belirten Dikmen, önce ağrılarının azaldığını, yürümeye başladığını dile getirdi.