Bağırsak Mantarları ve Beslenme
Bağırsağımızı doğal olarak milyarlarca bağırsak fl...
Alzheimer ve Parkinson en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır. Beyinde hücre ölümünün yaşandığı her iki hastalık da genellikle yaşlılarda görülmektedir. Bellek ile hücrelerin ölümüne neden olan Alzheimer zaman içerisinde ciddi derecede zihinsel problemlere de yol açabilmektedir. Bunun yanı sıra Parkinson hastalığı ise beyindeki hücrelerin birbirleri ile haberleşmesini sağlayan hücrelerin bozulması ve dopamin hormonunun dengesizliği sonucunda açığa çıkmaktadır.
Son yıllarda yapılan araştırmalarda Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının birbirleri ile yakından ilişkili olduğu belirlenmiştir. Zaman içerisinde gelişen her iki hastalığın tedavisinde de destekleyici yöntemler uygulanabilmektedir. Özellikle Nitrik asit ile tedavi desteği her iki problemin tedavisinde de kullanılmaktadır.
Nitrik oksit temelde insan vücudundaki hücrelerin birbirleri ile iletişim kurmasını sağlayan bir tür moleküldür. Özellikle bellek ve davranışların kontrol edilmesinde, bağışıklık sisteminin dış etkenlere karşı korunmasında ve kan basıncının ayarlanmasında ve duyarlılığın arttırılmasında önemlidir.
1 Azot ve 1 Oksijen elementin oluşan nitrik oksit molekülü insanda yaklaşık 24 yaşına kadar üretilmektedir. Özellikle ileri yaşlarda ise söz konusu molekül önemli derecede azalmakta ve Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının açığa çıkmasına neden olmaktadır. Nitrik oksit tedavisi ile nörodejeneratif hastalıklarının iyileştirilmesi sağlanan bir şehirdir.