Kan Tahliline Göre Kişiye Özel Zayıflama
Dr. Peter d’Adamo tarafından keşfedilen ve kişinin...
Bağışıklık sisteminin maddelere karşı aşırı reaksiyon vermesi alerji olarak tanımlanmaktadır. Alerjinin nedenleri tam anlamı ile belirlenememesine rağmen alerjiden kurtulmanın pek çok yolu tespit edilmiştir.
Alerjik reaksiyonlara neden olan faktörler aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
Alerjen etkiye maruz kalınması durumunda alerjik bünyelerde çeşitli şikayetler açığa çıkabilmektedir. Açığa çıkan şikayetlerin türü ve şiddeti kişinin bağışıklık sistemine ve maruz kalınan alerjene bağlı olarak değişmektedir. Başlıca alerji belirtileri ise şu şekilde sıralanabilmektedir;
Alerjik reaksiyonlar kişinin günlük yaşam kalitesini düşürmekle birlikte kontrol altına alınamayan alerjiler genel sağlık durumunu da olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle yaşam içerisinde birtakım önlemler almak gerekebilmektedir. Alerjiye karşı alınacak önlemler aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
Günümüzde toplumun büyük bir kesimi sonbahar ve ilkbahar gibi mevsim geçişleri sırasında alerjiye maruz kalmaktadır. Bu durumun açığa çıkmasındaki en büyük etken ev tozu akarıdır. Ev tozu akarlarına karşı alınacak önlemler ise; sık sık yatak odası tekstilleri değiştirilmeli, halı, kilim ve battaniye gibi toz biriktiren eşyalar yaşam ve uyku alanlarından uzaklaştırılmalıdır. Yaşam alanı ve çalışma ortamındaki havanın temiz ve yeteri kadar nemli olmasına özen gösterilmelidir.
Alerjiye karşı söz konusu önlemlerin alınmasına rağmen şikayetlerin devam etmesi durumunda mutlaka alanında tecrübeli bir uzmana başvurulmalıdır.